Works

prev next

Shiraume Gakuen Seishu Junior High school

Use : Junior High school
Completion :2006 09
Site area :42230u
Building area :1090u
Total floor area :3110u
Structure/Number of stories: RC / 3F

A redesign of a combined junior-senior high school located within a larger educational campus. This is the first stage of a plan to gradually reconstruct a number of linear school buildings making use of the void spaces interspersed between them. The school building was designed to symbolize a new educational philosophy called the “learning atrium,” in which students and teachers are able to interact freely in a series of classrooms arranged under a single roof around a large, multi-story open space. The whole structure is naturally warmed by sunlight and ventilated with windows in the top part of the building.

back